Gevoelens na heengaan Chadwick Boseman

De Black Panther-acteur Chadwick Boseman is in het weekend heengegaan. De wereld rouwt om Chadwick Boseman volgens berichtgevingen. Ook Surinaamse fans en filmliefhebbers hebben op sociale media hun gevoelens tot uiting gebracht. R. schreef, ‘2020. The most horrible year. So many talented people gone too soon. Rest in peace’. F schreef, ‘One of my favourites…RiP’. B schreef, ‘ai man…hij heeft gestreden’. A schreef, ‘Wakanda forever’. D schreef, ‘Someone please fast forward 2020… or better… please erase 2020’. Ook Hollywood is in de rouw, “Jouw nalatenschap zal altijd voortleven. Je zal worden gemist”, schrijft zanger Nick Jonas. Ook onder anderen Mick Jagger, Rita Ora en autocoureur Lewis Hamilton uiten hun verdriet online.

De acteur groeide op in het rurale Anderson in South Carolina. Zijn vader werkte bij een groot landbouwbedrijf en zijn moeder was verpleegster. Het was op de middelbare school dat hij voor het eerst interesse kreeg in acteren. Boseman schreef er zijn eerste toneelstuk en kon de podiumplanken sindsdien niet meer achterlaten. Op zijn achttiende ging hij regie studeren op de Howard University in Washington. Hij kreeg daar les van actrice Phylicia Rashad. Zij geloofde in hem en bood hem bijkomende zomercursus in Oxford aan, maar die kon Boseman niet betalen. Rashad klopte daarom aan bij haar vriend Denzel Washington die de beurs voor hem betaalde. Toen Boseman later wereldberoemd werd, grapte Washington nog: “Wakanda Forever, allemaal goed en wel, maar waar blijft mijn geld?”

Chadwick Boseman overleed aan darmkanker. Hij werd slechts 43 jaar. Het nieuws van zijn overlijden op twitter is de meest gelikte ooit. Het bericht kreeg 6,2 miljoen likes en bijna 2 miljoen keer retweet. “Een eerbetoon die hoort bij een koning’’, schreef het platform, Twitter bij het bericht over het record.

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: