Facebook oplichter ‘Priya Sital’ aangehouden door politie Livorno

De 26-jarige A.R. is woensdag 26 augustus aangehouden door de politie van het bureau Livorno. De verdachte heeft een foto van een jonge vrouw misbruikt om via een Facebook account mannen op te lichten. De jonge vrouw heeft aangifte tegen de man gedaan van smaad en laster, zo meldt het Korps Politie Suriname.

R. maakte een Facebookaccount onder de naam ‘Priya Sital’ aan, waarop hij een profielfoto van de aangeefster plaatste. Via dat Facebook account heeft hij mannen verleidt om top up beltegoed voor hem te sturen. Die mannen dachten dat zij met een vrouw te maken hadden.

Op een gegeven moment maakte iemand echter contact met de aangeefster en vroeg haar of zij een nieuw Facebook account had aangemaakt. Zodoende kwam de aangeefster erachter, dat haar profielfoto misbruikt werd door een onbekende om merendeels mannen te vragen naar beltegoed.

De politie van het bureau Livorno wist A.R. alias ‘Priya Sital’ in beeld te brengen en uiteindelijk aan te houden. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de man in verzekering gesteld voor oplichting, smaad en laster. Slachtoffers van ‘Priya Sital’ mogen zich melden op het politiebureau Livorno indien zij aangifte willen doen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: