Eddie Jharap: Wij moeten blij zijn met first-lady in de rvc van Staatsolie

Je moet lef hebben om zoiets te presteren 

Eddie Jharap, ex-directeur Staatsolie, heeft via social media zijn volle ondersteuning uitgesproken aan de nieuwe raad van commissarissen van Staatsolie. In het bijzonder is hij blij met de aanstelling van first lady Melissa Santokhi-Seenacherry als rvc-lid. Eddie Jharap was vanaf 1980 tot 2006 directeur van Staatsolie Maatschappij Suriname NV.

Beschikbaar voor adviezen

“Ik zou graag gezien hebben dat de president ook lid van de rvc van Staatsolie was geworden. Hij heeft echter vele zaken op zijn bord. Hij heeft nu zijn wederhelft gestuurd. Zo is hij steeds erbij. Staatsolie en wij moeten met deze opoffering toch blij zijn? Welkom meester Melisa Santokhi, rvc-lid van Staatsolie. Als u wat achtergrondinfo nodig heeft, kan de directiesecretaresse mij wel vinden. Veel succes met Staatsolie. Ik ben voor elke functionaris van Staatsolie beschikbaar voor adviezen. Er was nogal wat kritiek over haar aanstelling, vandaar. Ik heb de president gehoord en ik geef haar ook mijn steun”, schreef Jharap.

Kind bij naam noemen

“Laten we het kind bij de naam noemen: de eerste weken zijn taken binnen de regering verdeeld. De vicepresident mag rvc-leden van staatsbedrijven aanwijzen. De president is bezig met andere drukke zaken. Bij de keuze van de rvc-leden voor Staatsolie schrikt de gemeenschap en de president. De president en de vp vergaderen en bereiken een compromis: de echtgenote van de president gaat ook in de rvc, want Staatsolie en vertrouwen zijn erg belangrijk voor de toekomst. Dat is een deugd in een nood.”

Mijn gezin maakte deel uit van de directie

“Mijn hele gezin heeft in feite deel uitgemaakt van de directie van Staatsolie. Vele evenementen en ontvangsten hebben thuis bij mij plaatsgevonden. Kinderen stonden bij de deur om gasten te verwelkomen en ze te bedienen. Opmerking van de gasten: ‘zo een hartelijke ontvangst hadden wij nooit eerder meegemaakt; thuis ontvangen te worden bij de directeur en door zijn vrouw en kinderen bediend te worden’. Je moet lef hebben om zoiets te presenteren. Ook in onze business zijn persoonlijke contacten en attitudes van groot belang voor succesvolle relaties met wederzijds voordeel. De familie speelt een belangrijke rol. Zeker zakendoen met Amerikaanse ondernemingen”, aldus Jharap. Voor zijn diensten werd hij in 2005 onderscheiden als drager van het Grootlint in de Ere-Orde van de Gele Ster.

Asad Mushtaq

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: