“Zorg tenminste voor een nette omgeving”

Ondanks er op hygiëne gelet moet worden, zie je toch rommel bij de voorgevel van de Centrale Markt. “De aanloop op de markt gaat met mate, dus er kan geen vinger gewezen worden dat wij het zijn, maar dat de straatventers een grote rol hierin spelen”, zegt een standhouder aan de krant. Het is veel burgers, die bij de voorgevel van de markt staan, opgevallen dat de venters het vuil vaak genoeg op het asfaltgedeelte deponeren of op het voetpad. “Er wordt al toegelaten dat men voor de voorgevel verkoopt, maar zorg tenminste voor een nette omgeving”, zegt een burger. “Ik heb ze al vaak aangesproken, maar toch zie je geen verandering. De meeste raken verhit en ontstaat er zo ook een woordenwisseling. Als je wat zegt, wordt het erger. Het is beter dat zij toch strak aangepakt worden. De kans is nu ook groter dat er meer besmettingen  komen met de venters.  Er bestaan verschillende markten, dus als zij mee willen doen met de verkoop, moeten zij net als alle andere burgers die iets willen verdienen, een vergunning aanvragen”, zegt de burger. “Als dat ook moeilijk gaat, zoek een plek waar je dan geen last bent voor de voetgangers, het verkeer en het milieu. A situatie ini a kondre  ai weri mi kba, dan ding san disi e mek’ing moro moeilijk.”

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: