Women Right Center roept op tot alertheid omtrent huiselijk geweld

Carla Bakboord van Women Right Center roept de samenleving op om extra alert te zijn tijdens deze Coronapandemie. Dit, vanwege de toename van huiselijk geweld. “Huiselijk geweld tegen kinderen, vrouwen en ouderen is al decennialang een probleem. Nu in deze pandemie zien we dat het toeneemt, omdat we meer dan ooit met elkaar thuis zitten. Velen raken gestrest en reageren op mensen die kwetsbaar zijn, op mensen waarvan ze weten dat ze afhankelijk zijn. Stop daarmee”, is de oproep van de vrouwenrechtenactiviste.

Bakboord zegt verder dat de samenleving wel moet beseffen dat geweld toepassen een strafbaar feit is. “Stop liever met het geweld dat je anderen aandoet en ga liever hulp zoeken. Frustreer je gezin niet”, aldus Bakboord. Ze wijst ook op de verantwoordelijkheid van de gemeenschap. De gemeenschap moet meteen de autoriteiten inschakelijken bij het constateren van geweld. “Bel meteen naar de politie. Of bel de Kinderlijn. U moet beseffen dat niemand thuis bang hoort te zijn. Iedereen moet thuis veilig voelen, beschermd voelen. Het is ook de verantwoordelijkheid van de samenleving om deze veiligheid te creëren”, aldus de oproep van Bakboord.

Seshma Bissesar

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: