Ruim 500 mijnbouwrechten uitgegeven in afgelopen 3 jaren

In de afgelopen drie jaren (2018, 2019, 2020) heeft de regering Bouterse-Adhin 479 mijnbouwrechten uitgegeven. Dat zegt minister David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen in een interview met Dagblad Suriname. Het gaat bij deze om verleningen, verlengingen, overgangen en overdrachten van zowel goud als bouwmaterialen.

In 2018 zijn er in totaal 102 rechten uitgegeven, terwijl in 2019 179 zijn uitgegeven. In 2020 is uiteindelijk een aantal van 198 mijnbouwrechten uitgegeven. Er is nog geen overzicht over het aantal uitgegeven mijnbouwrechten in de jaren daarvoor, zegt de minister. “Dat onderzoeken wij nog”, aldus de minister. Er wordt ook nog onderzocht of de uitgifte van deze mijnbouwrechten volgens de geldende wetten en regels zijn uitgegeven.

Al jaren pleiten DNA-leden voor een lijst van mensen die in aanmerking zijn gekomen voor mijnbouwrechten en of deze volgens de geldende regelgeving zijn geschied. Deze informatie is nooit in het parlement gepresenteerd.

Seshma Bissesar

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: