Nasier Eskak nieuwe directeur Binnenlandse Zaken

Nasier Eskak is de nieuwe directeur van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Gisteren nam hij formeel over van Putridewi Amatsoemarto. De ondertekening van het protocol van overdracht vond plaats onder het toeziend oog van Biza-minister Bronto Somohardjo en onderdirecteur Jeffrey Joemmanbaks. Eskak is geen onbekende op het ministerie. Hij heeft zich geruime tijd beziggehouden met het personeelsbeleid en is één van de grote motoren achter het opzetten van het directoraat HRM. Hij vindt het een eer om op dit niveau zijn bijdrage te mogen leveren aan het departement.

Volgens Eskak genieten alle beleidsgebieden prioriteit, maar vanwege de urgentiefase van negen maanden zullen de prioriteiten gerangschikt moeten worden. Hij wil zich bijzonder sterk maken voor het personeelsbeleid. Prioriteit geniet ook het verder optimaliseren van de dienstverlening van het Centraal Bureau voor Burgerzaken en de evaluaties van de afgelopen verkiezingen. Ook het Bureau voor Genderaangelegenheden en het Nationaal Archief Suriname zullen onder de loep genomen worden.

Beide topfunctionarissen van Biza bedankten de gewezen directeur voor haar bijdrage aan het ministerie. Minister Somohardjo zei zeer tevreden te zijn met de ondersteuning die hij heeft gekregen sinds hij als bewindsman is aangetreden.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: