Minister Krishna Mathoera: Defensie moet zich transformeren naar een moderne, informatie gedreven organisatie

Defensieminister Krishna Mathoera heeft in To the Point op Apintie TV aangegeven dat het defensieapparaat zich moet gaan transformeren naar een moderne informatie gedreven organisatie, die op zaken kan anticiperen in plaats van te reageren op situaties. Minister Mathoera stelde dat wij in een tijd van globalisatie leven. “Je hebt snelle stromen van informatie. Wij moeten goed kijken naar onze grenzen waar er allerlei uitdagingen zijn. We moeten in staat zijn om onze strategische objecten te verdedigen en bijvoorbeeld snel in staat zijn te kunnen evacueren. We hebben geen keus dan die shift te maken. Defensie heeft twee taken: bescherming van ons land en ondersteuning. Je hebt geen keus dan als land te kijken welke rol de defensieorganisatie moet invullen. Je moet hulp kunnen verlenen in tijden van nood, zoals blijkt bij de Covid-19 pandemie.”

Proactief

“Het is tijd voor een informatie gestuurde defensieorganisatie. Wij moeten proactief zijn en niet zitten wachten. We leven in een tijdperk van drones, van informatie. De systemen van het land kunnen gehacked worden. Het land kan gedestabiliseerd worden. We moeten een shift maken naar een professioneel apparaat. Nu al hebben we hoogopgeleid kader. We hebben tandartsen, artsen en economen. In de komende tijd zullen wij flink moeten investeren in menselijke hulpbronnen. Mensen zijn ontzettend belangrijk. Je moet in leiderschap investeren. Je gaat een mindshift teweeg moeten brengen op een nieuwe manier bij hoger kader en technisch kader. Wij willen werken naar een goed opgeleide, mobiele, multi inzetbare en flexibele defensieorganisatie. Militairen werden misbruikt door mensen voor persoonlijke doeleinden. Dat is gestopt. Er is een reorganisatie gekomen. Zaken geschieden nu volgens wet en recht. Er zijn processen. Militairen zijn een boegbeeld van vaderlandsliefde. Eenieder moet integer en volgens de wet handelen. Defensie wordt dichterbij de samenleving gebracht. De samenleving gaat met trots kijken naar de defensieorganisatie. Daar sta ik voor als minister. Militairen zijn voor ons heel belangrijk en zij leveren een wezenlijke bijdrage. Wij zullen er alles doen om beter te worden”, gaf de minister aan.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: