4 uren in de rij staan om geholpen te worden bij de bank, nieuw normaal?

Krijg ik een sms van een grote bankinstelling dat mijn nieuwe pinpas af is. Ik mag die ophalen bij het aangegeven filiaal. Dus meld ik mijn werkgever dat ik de volgende ochtend later zal aanmelden want ik ga eerst naar de bank. Die bewuste dag rij ik naar de bank en tref ik een tent aan voor de bank. Tja, nieuw normaal eenmaal denk je. Wat dichterbij aangekomen blijkt het minder mooi te zijn. Een menigte van rond een halve gros personen staat onder en rondom een tent van nog geen 10 bij 10 meter. Een vrouw schreeuwt luidkeels naar de bewaker toe: ‘ik was eerder dan hem en hij mag eerst naar binnen’. De bewakers dreigen: wie rumoerig is, wordt niet geholpen. Daar sta ik toe te kijken zonder te weten wat ik precies moet doen. Vraag ik de bewaker: “Ik heb een sms gekregen en ik moet bij de bank wezen”. “Meneer u moet de rij volgen.” “Krijg ik dan een nummer?” “Neen, we hebben geen nummers meer.”

Daar sta ik dan, 9 uur in de ochtend niet wetende wat mij te wachten staat. Na de zaak gevolgd te hebben, begrijp ik dat er 2 rijen zijn. Eén voor de balie en één voor de kassa. Na de herrie van de burgers stellen de bewakers vast dat de rij van de kassa ietwat sneller verloopt dan die van de balie. Ik moet dus bij de balie wezen en sta in de rij zonder nummer, vol onzekerheid. De klok tikt. De uren verlopen. De vreemde personen voor en achter mij zijn nu mijn tori-vrienden geworden. De één moet dringend bankpapieren regelen. De ander zijn ouder wordt 60 en moet een nieuwe rekening afhandelen. In de uren die oneindig lang lijken te zijn, belt mijn werkgever. “Tjon waar blijf je nou.. ?” 4 uren later, het is nu 1 uur in de middag, word ik geholpen en dan nog deels. Alhoewel mijn pinpas af is, is de bank niet zo ver met internetbanking. “U zult een sms ontvangen.” Wanneer weet het personeel niet. Wel, eindelijk heb ik een nieuwe pinpas. Ga ik naar buiten en gelooft u het maar: ik word verwelkomd door een rij waarvan de lengte zo groot was als de karavaan van een president ooit. Of ik weer in de rij zal gaan staan, kunt u gissen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: