VHP DNA-leden Nickerie willen vergadering over agrarische sector

DNA-leden van de VHP in Nickerie, Harriet Ramdien, Niesha Jhakry, Mohamedsafiek Gowri en Stephan Madsaleh, hebben DNA-voorzitter Marinus Bee gevraagd om met spoed een vergadering uit te schrijven over de agrarische sector, met name de rijstsector. De brief is verstuurd op 15 augustus 2020. “Er wordt vaak gezegd dat de rijstboeren steen en been klagen. Ze worden gezien als klaagmeesters, maar dat komt omdat er nooit echt duurzame oplossingen zijn bedacht voor hun noden”, zegt Jhakry in een reactie.

Ze zegt dat de rijstboeren over het algemeen klachten hebben over de prijzen van padie, die vaak genoeg laag zijn. Daarnaast hebben ze meestal ook geen kennis over de prijzen op de wereldmarkt, waardoor ze ook niet kunnen inspelen hierop. Ook kampt de rijstsector voortdurend met overtollig water dan wel een tekort aan water. “Als de infrastructuur slecht is, dan kan de rijstsector niet tot bloei komen. Hoe wil je een voedselschuur worden als er niet duurzaam wordt geïnvesteerd in deze sector”, vraagt Jhakry zich af.

Ze vindt dat het tijd is geworden dat in het hoogste college van staat deze discussie op gang komt en er oplossingen worden aangedragen om de problemen duurzaam aan te pakken. “Desnoods moet dat middels wetgeving gebeuren. Alleen dan kunnen we de rijstsector redden, kunnen we jongeren stimuleren om aan rijstbouw te doen en kunnen we inderdaad de voedselschuur van het Caribisch gebied worden”, aldus Jhakry.

Seshma Bissesar

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: