Redactie Dagblad Suriname beëindigt samenwerking met cartoonist “Fa Waka”

De redactie van DBS heeft per heden de samenwerking met de tekenaar van de karikatuur “Fa Waka” beëindigd. Op woensdag 26 augustus 2020 verscheen een karikatuur in de krant, waarbij de samenleving op meerdere manieren haar misnoegen erover heeft geuit. De samenwerking tussen de cartoonist en DBS komt ten einde na 18 jaar en ongeveer 5.400 karikaturen.

De leiding van DBS, die verantwoordelijk is hiervoor, zal meerdere stappen ondernemen om hetgeen is voorgevallen in de toekomst te voorkomen. Deze stappen zullen niet blijven bij het beëindigen van de samenwerking met de cartoonist. De leiding heeft in een verklaring op donderdag 27 augustus 2020 laten weten dat er een intern onderzoek gepleegd zal worden en dat er met meerdere actoren in de maatschappij zal worden gesproken om structurele verandering te brengen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: