Nog geen schoon schip bij Cevihas

De nieuwe regering heeft nog geen schoon schip gehouden bij de Centrale voor Vissershavens in Suriname, onder leiding van directeur Derryl Boetoe. Dat bevestigt de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij tegenover Dagblad Suriname. “Ik wacht op het nieuw bestuur”, is de reactie van de minister. Het staatsbedrijf is ook nog niet doorgelicht door het ministerie. Cevihas houdt zich onder andere bezig met het veilig laden en lossen in de vissershaven. De minister kan ook niet zeggen wie de leiding over zal nemen. Volgens de regels is de minister de persoon die het beleid uiteindelijk moet bepalen bij dit staatsbedrijf, gezien het ministerie aandeelhouder is van Cevihas. Het bevreemdt ondernemers in de visserijsector dat de minister nog geen zicht heeft over de nieuwe leiding. “Gezien de visserijsector grote potentie heeft en jaarlijks miljoenen Amerikaanse dollars oplevert, zou de minister nu al kunnen zeggen hoe de toekomst eruit zal zien. Juist deze sector heeft prioriteit nodig van de regering.” In een eerder interview zei ex-parlementariër van de NDP en ondernemer Radjiv Ramsahai dat juist deze sector het heeft overleefd in de Coronapandemie. “De nieuwe regering moet het tot een prioriteit maken om deze sector te organiseren, zodat we als land meer inkomsten kunnen binnenhalen”, aldus Ramsahai.

Seshma Bissesar

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: