Depreciatie een feit: banken hebben toestemming om koersen tussen SRD 12 en SRD 14 te hanteren

De CBvS heeft op 25 augustus toestemming aan de banken gegeven om valutakoersen te hanteren tussen de SRD 12 en SRD 14. Dit verneemt Dagblad Suriname uit betrouwbare bronnen. De moederbank noteert echter nog steeds de oude USD-bankkoers van SRD 7.52. Hiermee handelt de CBvS tegen de richtlijn van de wisselkoersarrangementen, waarin bepaald is dat de koersnotering het gewogen gemiddelde is van de transacties van de banken en geldwisselkantoren van de vorige dag. Het ministerie van Financiën & Planning maakte onlangs bekend dat een commissie ingesteld is om de bankkoers naar een reëel niveau bij te schaven. De nieuwe regering erkent dat depreciatie van de SRD noodzakelijk is.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: