Verdachte van doodgeslagen militair vrijgesproken

De verdachte Giovanni S., alias Bolo, werd gisteren door rechter Danielle Karamatali vrijgesproken. De rechter was niet overtuigd dat de verdachte verantwoordelijk was voor de feiten zoals deze hem ten laste zijn gelegd. In deze strafzaak werd de 34-jarige militair Clifton van der Clous in de recreatiezaal van het dorp Bigi Poika aangetroffen.  Volgens verklaringen van de dorpsbewoners was hij flink toegetakeld. Tengevolge van de mishandeling kwam Van der Clous op zaterdag 23 maart 2019 op de afdeling Spoed Eisende Hulp (SEH) te overlijden. 

Uit het onderzoek bleek dat Clifton van der Clous betrokken was bij een aanrijding met een bromfietser op de weg naar Bigi Poika. Hij moet toen mishandeld zijn en nadien gebracht naar de recreatiezaal. Toen de politie Clifton van der Clous aantrof was hij niet aanspreekbaar en toonde hij letsels aan zijn voorhoofd.

Uit het rapport van de patholoog blijkt dat Clifton van der Clous letsel aan zijn slaapbeen heeft opgelopen. Dit letsel heeft ook de dood veroorzaakt. Volgens getuigen zou de verdachte van der Clous met een tak hebben mishandeld. Het verhaal van de dorpsbewoners bleek ook niet op waarheid te zijn gebaseerd, aangezien van der Clous geen andere letsels vertoonde en dus zeker niet massaal was mishandeld. In eerste instantie werden er meerdere verdachten in deze zaak aangehouden, maar uiteindelijk werd Giovanni alleen bezwaard. De rechter was niet overtuigd dat Giovanni dit letsel had veroorzaakt en sprak hem integraal vrij.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: