Twijfel omtrent identiteit van verdachte vereist nader onderzoek

Nestor K. is beroving ten laste gelegd. Rechter Danielle Karamatali kwam niet toe aan de inhoudelijke behandeling van deze zaak, omdat er twijfels zijn omtrent de identiteit van de verdachte. Volgens het dossier heet de verdachte eigenlijk Ed Galiso en wordt hij in Frans-Guyana ook gezocht voor een ernstige beroving. Nestor ontkent in Frans-Guyana te zijn geweest of daar een beroving te hebben gepleegd. Er is een foto in het dossier afkomstig van de Franse politie. Nestor ontkent dat hij op de foto is. De officier van justitie overlegde een verklaring, waaruit blijkt dat de verdachte nergens voorkomt in de registers van CBB en is het moeilijk vast te stellen wat zijn formele namen zijn. De rechter kon zich niet voorstellen dat de verdachte in 32 jaar zich niet formeel heeft laten inschrijven. De verdachte legde uit dat hij in het binnenland woont en slechts een korte tijd tot zijn zesde jaar onderwijs heeft genoten. Toen verhuisde hij naar zijn oma van moederszijde en begreep hij dat hij K. Nestor heet. De rechter vroeg het Openbaar Ministerie om nadere informatie op te vragen aan de Franse politie en ook een vingerafdrukonderzoek te doen, aangezien Nestor eerder als jeugdige is aangehouden en toen gedactyloscopeerd is. De zaak werd uitgesteld naar 28 oktober. Die dag zal ook de benadeelde van  de beroving in Suriname gehoord worden.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: