Schietende bewoner Sunny Point naar huis gestuurd

Gisteren hoorde rechter Danielle Karamatali 2 getuigen in de strafzaak van Asaiti, die op 9 januari schoten loste met zijn jachtgeweer op enkele voetballende jongens te Sunny Point. Twee van de jongens werden door hagels geraakt. Dit zette kwaad bloed bij de bewoners en ze staken de woning van de verdachte in brand. Toen de brandweer arriveerde, was de menigte nog niet gekalmeerd en hebben zij het blusvoertuig ook beschadigd.

Asaiti heeft van meet af aan gesteld dat hij meermalen zijn beklag bij de politie had gedaan, maar onvoldoende gehoor vond. Ook stelde hij dat daags voor het gebeurde een majoor van politie voor onderzoek daar was en dat hij de politie had gevraagd om weg te gaan, omdat zaken zouden escaleren. De rechter wilde zekerheid hebben of de politie wel voldoende alert was geweest.

De getuigende buurtmanager gaf te kennen slechts in 2017 klachten te hebben gehad van Asaiti over geparkeerde voertuigen. Hij had toen Asaiti geadviseerd een vergunning aan te vragen voor parkeerverbod. Hierna was het probleem verholpen. Via 115 had de buurtmanager wel begrepen dat Asaiti enkele malen geklaagd had over de voetballende jongens, echter heeft hij nimmer een aangifte hiervan gedaan.

Ook de majoor die gehoord werd, ondersteunde de verklaring van Asaiti niet. Hij was niet een dag voor de schietpartij daar, maar 4 dagen ervoor. Asaiti zou toen de voetballende boosdoeners aanwijzen, echter kon hij dat niet. Hiermede geconfronteerd erkende Asaiti dat de majoor 4 dagen eerder aldaar was en niet een dag ervoor. De rechter concludeerde dat er dan geen alarmerende situatie was waarvoor de politie nalatig handelen verweten kon worden.

De zaak werd uitgesteld naar 28 oktober voor requisitoir en pleidooi. De rechter besloot om de verdachte vooruitlopende op de volgende zitting in vrijheid te stellen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: