Levensgevaarlijke grote kuilen aan de Sabakoestraat

“Een ongeluk schuilt in een klein hoekje”, zegt een bewoner van de Sabakoestraat aan de krant. Deze geasfalteerde weg te Paramaribo-Noord, die ligt tussen de Powisistraat en de Kasoedjieweg, zit al enkele maanden vol met levensgevaarlijke grote kuilen. In een gesprek geven buurtbewoners aan dat de wegen en de afwatering in dit gebied al jaren worden verwaarloosd, waardoor bij de geringste regenval het heel gebied onder water loopt en het water hierna moeilijk kan wegstromen. Doordat het water dan hierdoor voor zeer lange tijd op de wegen blijft liggen, ontstaan er op den duur kuilen. “Wanneer het weer regent en de weg onder water loopt, kan je de kuilen dus niet meer zien, waardoor de kans ook groot is dat je met je auto erin rijdt. Dit kan voor grote schade en ook nog persoonlijke ongelukken zorgen. Recent heeft iemand twee van de grote kuilen met afval asfalt laten dichten, maar de rest van de kuilen zijn er nog. In één van de andere grote kuilen heeft iemand stenen en wat boomtakken gegooid. Dit maakt de situatie nog gevaarlijker”, benadrukt de bewoner. Gevraagd wordt dat het ministerie van Openbare Werken er werk van maakt om deze weg aan te pakken.

error: Kopiëren mag niet!