20-Jarige bromfietser dodelijk verongelukt bij aanrijding met auto

De 20-jarige bromfietser Shekkar Dassasingh is woensdagmiddag 26 augustus bij een aanrijding op de kruising van de Noordpool- en Indira Gandhiweg om het leven gekomen, zo meldt het Korps Politie Suriname.

De politie van het bureau Latour kreeg rond kwart over drie melding van een aanrijding tussen een bromfiets en een auto op die kruising. Bij aankomst van agenten vertoonde de bromfietser geen teken van leven. Een ingeschakelde arts stelde zijn dood officieel vast.

De 46-jarige automobilist S.P. reed over de Indira Gandhiweg komende vanuit de richting Latourweg; terwijl Dassasingh vanuit de tegenovergestelde richting kwam. 

Uit het voorlopig politieonderzoek is naar voren gekomen, dat de auto linksaf sloeg richting de Noordpoolweg. Daarbij doorkruiste hij het recht doorgaande verkeer, de bromfietser Dassasingh. Het gevolg was een aanrijding.

Het regende op die bewuste woensdagmiddag. De automobilist verklaarde, dat hij de bromfietser zag aankomen en daarbij een inschattingsfout maakte voor wat betreft de snelheid van de bromfietser. Hij dacht dat, hij de bocht kon beschrijven zonder de bromfietser aan te rijden. 

Het lichaam van Shekkar Dassasingh vertoonde verwondingen aan het hoofd en een been. In opdracht van het Openbaar Ministerie is het lichaam in beslag genomen.

Het rijbewijs van S.P. is hangende het onderzoek ingevorderd door de politie. Na overleg met het Openbaar Ministerie werd de automobilist na verhoor heengezonden. 

De politie bericht verder, dat een dossier ter zake wordt opgemaakt en voor verdere afhandeling wordt opgestuurd naar het Openbaar Ministerie. De bromfiets en de auto zijn ter herkeuring in beslag genomen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: