Priya Gopalrai: “Een heleboel is af te keuren, een klein deel wordt steeds geaccommodeerd”

“Inderdaad begin ook ik te twijfelen en verlies ik vertrouwen als ik alles zie gebeuren.” Dit zegt Priya Gopalrai tegenover Dagblad Suriname. Zij is de gewezen voorzitter van de Commissie Niertransplantatie Suriname. Die commissie is onlangs ontbonden. “Het is niet alleen even om binnen een maand over te zeuren. Maar dit alles is om het heel team zwaar te bekeuren. Een team dat eenieder liet zien en geloven in de nieuwe open deuren. Maar nu al laat zien dat een heleboel is af te keuren. En in zekere mate in dit stadium er nogal wat is te betreuren!”

Waarvoor gestudeerd?

“Ik vraag mij af waarom ik jarenlang geploeterd heb om van alles en nog wat te studeren. Om topscholing en opleidingen te genieten. Ik vraag mij af wat mijn jarenlange offers hebben betekend. Ik vraag mij af wat ik überhaupt terug ben komen doen in een land, waar kader in een hoek gedrukt en zelfs weggedrukt en weggepest moet worden, omdat je niet beter mag zijn dan de ander. Omdat je niet hoger geschoold kan zijn dan de ander. Omdat je niet meer mag weten dan de ander, vooral niet moet tonen dat je meer weet dan de ander. En zeker niet op basis van je achtergrond en capaciteiten meer mag verdienen dan de ander! Ja letterlijk een land waar men als krabben in een ton elkaar maar blijft neerhalen! Ik vraag mij af wat mijn inzet heeft opgeleverd. Waarom ik dagen en nachten heb opgeofferd om zaken te realiseren, die anderen in geen 20 jaar hadden kunnen doen. En niet voor mezelf, niet voor de een, voor het geheel, zonder te kiezen tussen alle andere kleuren, maar voor rood, wit, groen en geel! Ja de kleuren van onze vlag. De Surinaamse vlag, de trots van Suriname!”

Waarom worden de 3 K’s weggegooid

Al die nationalisten die zeggen dat ze iets voor het land doen, leer ook eens de mensen die terugkomen, ondanks alle mooie uitdagingen in het buitenland, te waarderen! En niet alleen zeggen dat je het doet, maar doe nou echt wat je zegt! Kom mij a.u.b. niet wijsmaken dat je hebt gestudeerd voor persoonlijke ontwikkeling. Dat gaat natuurlijk automatisch en is vanzelfsprekend. Je moet van studeren houden om 5 en 6 opleidingen achter elkaar en zelfs simultaan te kunnen doen. Maar ook dat is niet het punt! Wat wel het punt is dat we toch geen goud weggooien? We gooien toch geen kostbare olie weg?! Waarom gooien we dan wel met de 3 K’s – Kader, Kennis en Kunde?! Waarom smijten we deze als we deze kunnen inzetten ter bevordering en ontwikkeling van het land?!”

Kleine groep

“Waarom steeds dezelfde kleine groep mensen en vrienden plaatsen en accommoderen, als er anderen zijn die popelen om een kans te krijgen en zelfs beter kunnen presteren?! Vertrouwen in eigen kunnen wordt gezegd! Waarom stel je dan geen vertrouwen in de mensen die vertrouwen in jou hebben gesteld?! De kunst is niet om alleen gouden bergen te blijven beloven. En eenieder in te laten geloven, maar laten we eens eindelijk samen sloven. Met integriteit daarboven. Zonder dat de kostbare K’s worden verstoven!”

Gopalrai benadrukt tenslotte: “Ik spreek voor mijn persoon! Koppel geen kleur aan mijn persoon! Geen enkele partij of instelling heeft mijn opleidingen betaald of helpt mijn studieschulden betalen! Ik vaar op het kompas van kennis en capaciteiten en ik neem zeker geen blad voor de mond”, aldus Priya Gopalrai.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: