Onrust KPA neemt toe

Bondsvoorzitter ontkent bijzondere benoemingen

De onrust bij het Korps Penitentiaire Ambtenaren is toegenomen nu bondsvoorzitter Max Breinburg ontkent dat er bijzondere benoemingen hebben plaatsgevonden. In een eerdere editie van Dagblad Suriname vertelde bestuurslid Anil Ramharakh dat er op geheimzinnige wijze bijzondere benoemingen onder de ambtenaren hebben plaatsgevonden. Aangezien de benoeming niet volgens de geldende regels hebben plaatsgevonden roeren de penitentiaire ambtenaren zich.

In een reactie zegt Breinburg dat het bestuur geen kennis draagt van bijzondere bevorderingen. “Er zijn wel namen genoemd van wie wordt gezegd dat die een bijzondere bevordering heeft gehad. Echter dient vermeld te worden dat het bestuur niet formeel op de hoogte is gesteld en dit ook nimmer in bestuursverband is besproken”, schrijft Breinburg in een appbericht aan Dagblad Suriname. Hij voegt eraan toe dat Ramharakh op persoonlijke titel heeft gesproken.

De verklaring van de bondsvoorzitter is niet in goede aarde gevallen van de leden. De leden zijn verhit en onrustig.  “In de huishoudelijke vergadering moet Breinburg ons hierover verantwoording geven, omdat er wel bijzondere benoemingen hebben plaatsgevonden, waarover wij niks weten”, aldus enkele van de leden. Voorlopig mag niemand in de media treden over deze kwestie.

Seshma Bissesar

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: