Minister Ramadhin over Covid-situatie: ‘We hebben de situatie nog in de hand’

Minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin zei woensdagmiddag tijdens de persconferentie van het Outbreak Managementteam in de Congreshal, ‘de situatie rond Covid-19 nog in de hand’ te hebben. Ook zei hij, dat het Managementteam nog steeds werkt aan protocollen en bezig is om de voorlichtingscampagne te intensiveren. 

Ingrid Krishnadath, epidemiologe, zei dat de verspreiding van het virus ‘zowat overal in het land’ is. ‘In Paramaribo is nog steeds hetzelfde beeld te zien. In de omgeving Paramaribo-Zuid, stukje Welgelegen, zijn de meeste besmettingen. De barrière om te testen is verkleind voor de gemeenschap. Zodra iemand zich niet goed voelt kan hij of zij getest worden. Er is veel gebruik gemaakt van de mogelijkheid om zich op diverse locaties te laten testen. Afgelopen week constateerden we echter een sterke afname van het aantal mensen dat zich laat testen.’

Over het aantal mensen dat wordt opgenomen in ziekenhuizen zei Krishnadath, dat er geen daling zichtbaar is. ‘Nog steeds is er een stijging. Maar, het is het topje van de ijsberg van het aantal mensen dat ziek is in de samenleving. De meeste zieken bevinden zich overigens in de leeftijdscategorie 30-40 jaar. Mensen die overlijden blijken vaak onderliggende ziekten te hebben zoals hoge bloeddruk, suikerziekte, obesitas en nierziekte. Het aantal mensen met deze ziekten is erg hoog.’

Minister Ramadhin ging verder in op traditionele, culturele, geneeswijzen. Door een paar personen zou namelijk een genezende Corona-thee zijn ontwikkeld. ‘Die geluiden hebben mij bereikt’, zei de bewindsman. ‘De Wereldgezondheidsorganisatie WHO heeft officieel echter nog geen enkel medicijn of geneesmiddel goedgekeurd voor de behandeling van Covid, dus ook geen traditioneel middel. De regering stelt zich wel open voor een traditionele wijze van genezing, maar er is nog geen wettelijke regelgeving. Het ministerie zal uitsluitend genezingsmethoden toestaan die veilig zijn voor u als burger. Wij staan open voor dialoog met cultuurkenners, dus ook als het gaat over thee. Maar, ga niet zomaar in op producten, die niet getest zijn, die worden aangeboden en iemand mogelijk van Covid kunnen genezen.’

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: