Lodgehouders in Nickerie willen Covid-19 vergoeding

Lodgehouders in Nickerie, Bigipan, willen een Covid-19 vergoeding van de regering. Zij kunnen sinds maart 2020 geen economische activiteiten ontplooien in de toerismesector. Via de districtscommissaris zijn ze sinds maart schriftelijk meegedeeld dat ze geen toestemming hebben om operationeel te zijn. De lodgehouders, die vooral in het Bigipan-gebied opereren, hebben zich inmiddels verenigd om te pleiten voor deze vergoeding.

“We hebben sinds maart geen inkomen en het ziet ernaar uit dat we voorlopig ook geen toestemming krijgen om actief te zijn in de toerismesector. Maar de realiteit is dat we elke maand wel onze vaste lasten moeten betalen. Hoe moeten we dat blijven doen, indien wij niet eens economische activiteiten mogen ontplooien”, vraagt een van de lodgehouders, Stephany Krama.

Ze zegt geen enkel probleem te hebben met de coronaregels, maar vraagt zich tegelijkertijd af waarom er wel een Covid-19 fonds in het leven is geroepen. “De regering was al begonnen om bepaalde groepen tegemoet te komen. Hoe staat het met ons? Wij maken geen deel uit van massatoerisme. We zijn enkelingen, die middels toerismeactiviteiten brood op de plank brengen”, aldus Krama. Ze hoopt dat de regering ook aandacht schenkt aan het rijstdistrict, waar er wel groepen zijn die de ondersteuning nodig hebben van de overheid.

Seshma Bissesar

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: