Doden gevallen bij racismeprotesten in Wisconsin

Bij demonstraties tegen racisme in de Amerikaanse stad Kenosha zijn woensdag zeker twee mensen omgekomen door schoten. Dat heeft de politie verklaard.

Voor de derde nacht op rij gingen mensen de straat op naar aanleiding van het neerschieten zondag door de politie van de 29-jarige Jacob Blake. De demonstranten trotseerden een nachtelijk uitgaansverbod. Agenten schoten met rubberkogels en gebruikten traangas om de demonstranten uiteen te drijven.

Blake kreeg zondag zeker zeven kogels in zijn rug, terwijl zijn drie kinderen toekeken vanuit de auto. Volgens zijn advocaten kan hij nooit meer lopen. De politie heeft nog geen uitleg gegeven over waarom Blake werd neergeschoten. Ook is de bewuste agent nog niet ter verantwoording geroepen.

De gouverneur van de Amerikaanse staat Wisconsin heeft dinsdag in Kenosha de noodtoestand uitgeroepen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: