Akmos-voorzitter heeft begrip voor verhoging governmenttake

Harry Soekhlal, die op 31 juli 2020 het roer binnen Akmos over heeft genomen van Sham Binda, typeert de verhoging van de governmenttake op benzine niet als een ramp. Velen zijn verontwaardigd dat de nieuwe regering deze stap heeft genomen, ook Binda beschouwt het als een verkeerde strategie. Soekhlal kijkt daar anders tegenaan. “We zijn niet oneens met wat de regering doet, wel had er wat meer overleg gekund. Een verhoging van de governmenttake hoeft niet te betekenen dat de ondernemers meteen hun prijzen gaan aanpassen; als je de prijzen steeds aanpast, krijg je op een gegeven moment veel minder klanten”, zegt Soekhlal aan Dagblad Suriname.

Binda associeert de verhoogde governmenttake wel met stijging van de prijzen in de winkels. Volgens Soekhlal oefent de koerscomponent meer druk uit op de prijsvorming dan de governmenttake. “Daarom is het van belang dat de koers omlaag gaat.” Thans zijn de USD en euro te verkrijgen tegen een bedrag tussen de SRD 15 en SRD 16. De Akmos-voorzitter hoopt dat er op dit vlak verandering komt. “Elke nieuwe regering die komt, moet je een kans geven. Als ondernemers willen we natuurlijk floreren, maar we gaan met zijn allen moeten bijdragen om Suriname te redden”, aldus Soekhlal.

KSR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: