‘Verhoging benzineprijzen heeft ook invloed op jongeren’

Dinesh Parag, ondervoorzitter van het Nationaal Jeugdparlement (NJP), zegt dat de zoveelste verhoging van de benzineprijzen sowieso ook effect zal hebben op de jongeren. “Een belangrijke vraag bij deze is wat voor invloed de verhoging van de benzineprijzen zal hebben op de jongeren. Je zou denken dat het alleen gaat om de personen die over een voertuig bezitten. Maar deze verhoging heeft sowieso effect op de jongeren. Producten (voedingsproducten) die worden duurder, omdat die getransporteerd worden door een rijvoertuig. Dit betekent dat onze jongeren beperkt gaan worden in het kopen van voedingsproducten. De kopieblaadjes, inkt voor kopiëren en uitprinten worden ook duur. Schoolspullen worden ook getransporteerd door een voertuig, dus deze spullen zullen sowieso ook duurder worden. En zo kunnen we doorgaan. Kortom alles dat wordt getransporteerd door een rijvoertuig zal duurder worden”, geeft Parag aan. De NJP-ondervoorzitter is geen voorstander van deze verhoging. “Omdat je het zwaarder maakt voor de jongeren. Ik vraag de overheid om dit besluit in heroverweging te nemen en te kijken naar andere mogelijkheden voor overheidsinkomsten”, aldus Parag.

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: