Trumps corona-wondermiddel werkt niét.

Het medicijn met de moeilijke naam heeft de afgelopen maanden heel wat stof doen opwaaien. Zo promoot president Trump hydroxychloroquine al sinds maart als hét wondermiddel, waar veel medici weer tegenin gingen. En niet zonder reden, zeggen Nederlandse onderzoekers.

Patiënten met COVID-19 die in ziekenhuizen hydroxychloroquine toegediend kregen, zijn namelijk niet geholpen door het middel en soms zelfs slechter af dan ziekenhuispatiënten die het middel niet kregen. Dat meldt het UMC Amsterdam op basis van resultaten in negen Nederlandse ziekenhuizen.

De Braziliaanse president Jair Bolsonaro claimde vorige maand dat hij dankzij hydroxychloroquine geen corona meer heeft en is ervan overtuigd dat het wel helpt.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: