Tevergeefs wachten op aangekondigde Covid-19 update persconferentie

Journalisten van diverse media zaten dinsdagmiddag op de redactie,  thuis of in de Congreshal tevergeefs te wachten op de aangekondigde persconferentie van het zogenoemde Outbreak Management Control Team. De persconferentie zou om vier uur ‘s middags beginnen.  Maar, na zo’n drie kwartier kreeg het journaille in de zaal te horen dat de persconferentie was gecanceld, omdat de ministers, die aanwezig zouden zijn, het plotseling te druk hadden. Natuurlijk, dat kan. Journalisten die op de redactie of thuis naar de tv keken om de persconferentie te volgen werden echter compleet in het ongewisse gelaten. Er kwam geen keurige mededeling in beeld dat de persconferentie was gecanceld.

Ten tijde van het Covid-19 Managementteam vonden de update persconferenties op gezette tijden plaats en gingen altijd door, soms wat later dan gepland, maar ze waren er. Natuurlijk, het huidig team heeft het druk en de betrokken bewindslieden ook. Maar, 45 minuten na aanvang van de persconferentie zeggen, dat de ministers te druk zijn, komt niet geloofwaardig en zeker niet professioneel over. Maar, de samenleving is hongerig en snakt naar informatie. De samenleving wil weten wat er zoal aan het Covid-front gebeurt. Natuurlijk, vooral nu het land weer moet leven met verscherpte maatregelen, een avondklok en zelfs gedurende twee zaterdagen een complete lockdown.

Nu moet de burger die beschikt over toegang tot het internet het vooral doen met kille cijfers op de Covid-19 website die iedere avond zo tussen acht uur en half negen worden geactualiseerd.  De cijfers van het aantal besmettingen toonden de afgelopen twee dagen een daling. Laat iedereen hopen dat de daling doorzet en dat iedereen zich houdt aan de opgelegde maatregelen. Maar, de autoriteiten moeten wel de burger, de samenleving, blijven informeren en voorzien van recente informatie. De wijze waarop dinsdagmiddag de update persconferentie werd afgeblazen verdient geen schoonheidsprijs. Dat moet beter. De communicatie met de samenleving, met die individuele burger die tv kijkt, kan en moet beter en opgevoerd worden. Laat het bij deze blamage blijven.

Maar, minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid is zich ervan bewust dat de communicatie beter moet. Zo liet hij de redactie van het Dagblad Suriname eerder weten, dat gewerkt wordt aan het verbeteren van de communicatie en aan het creëren van meer voorlichtingsfilmpjes, video’s. Volgende keer beter dan maar….

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: