Laatste groet Ustad Rampersad Ramkhelawan met staatseer

Eerder op de dag heeft de crematie plaatsgevonden van de legendarische zanger Ustad Rampersad Ramkhelawan. De legende kreeg een crematie met staatseer. Shabir Ishaak bevestigt het volgende in gesprek met Dagblad Suriname. Ustad Rampersad Ramkhelawan was van zijn generatie de laatste Ustad die woonachtig was in Suriname. Hij werd geboren in het district Saramacca. Dit is tevens de reden dat Ustad vooraf aan zijn gezin had gevraagd dat hij te crematieoord Uitkijk gecremeerd wenste te worden. Prominente personen waaronder ministers, president Chandrikapersad Santokhi, Voorzitter van Stichting Nationale Uitvaartoorden Suriname Shabir Ishaak hebben, met in acht neming van de COVID maatregelen, afscheid mogen nemen. Ook is er bijpassende muziek ten gehore door een groep onder leiding van zoon Ustad Kries Ramkhelawan. Zodoende is het de laatste groet geweest aan de laatste Ustad van zijn generatie.

(Foto: Regillio Derby)

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: