DNA-vergaderzaal heringericht vanwege Covid-19

‘Covid kan ons niet stoppen’

Leden van De Nationale Assemblee (DNA) kunnen zich vanaf nu ook in de vergaderzaal houden aan de 1.5 tot 2 meters sociale afstand in verband met de Covid-19 pandemie. Met de oude inrichting van de vergaderzaal was het heel moeilijk om aan deze regel te voldoen, waardoor leden bij afgelopen vergaderingen niet op de hun aangewezen plekken zitten. De werkzaamheden voor de herinrichting vingen op 14 augustus aan en is pro deo binnen tien dagen opgeleverd door NV Clipper Vastgoed van Viraaj Mungra, terwijl ingenieur  architect Dayanand Mungra belast was met het ontwerp en directievoering. Coalitiefractieleider Asiskumar Gajadien, initiatiefnemer als lid van de huishoudelijke commissie, zei dat er rekening moest worden gehouden met de beperkte grootte van de zaal en het feit dat er geen middelen waren om de zaak te bekostigen, terwijl er ook geen optie was om naar een andere locatie te verhuizen. “Dayanand Mungra heeft ons met zijn ontwerp toen een lijn gegeven. Er is hierna een openbare aanbesteding gehouden, 5 aannemers hebben meegedaan en één van de aannemers was Clipper vastgoed. Hij was ook de laagste. Dus we moesten middelen gaan zoeken. Maar met een klein gesprek ook naar de heer Dayanand Mungra toe, ook omdat wij als parlement geen middelen hebben, kreeg ik de mededeling vanuit Clipper vastgoed dat zij dit aan de Surinaamse samenleving wilt schenken”, benadrukte Gajadien.

Herinrichting camera’s

Naast de herinrichting vanwege Covid-19, is de vergaderzaal ook voorzien van een nieuwe inrichting met camera’s op verschillende locaties in de zaal. Hierachter heeft ook het technisch team van DNA gestaan. “Covid kan ons niet stoppen”, zei assembleevoorzitter Marinus Bee. Volgens hem moeten de protocollen wel in acht worden genomen, maar het parlementair werk moet normaal doorgaan. “Wij als hoogste college van Staat hebben aangegeven dat wij ons als voorbeeld gaan stellen. Wij gaan moeten werken. Het land heeft De Nationale Assemblee nodig”, aldus Bee. Volgens de parlementsvoorzitter zorgde de oude inrichting ervoor dat leden voor de vergadering moesten hosselen om een plek te vinden achter een microfoon. Dit was niet bevorderlijk voor het werk. Het gaat volgens Bee om een transparante wijze van aanpak, terwijl ook het totaal parlement erachter stond.

Familie Mungra heeft jarenlang bijdrage geleverd in DNA

Ingenieur  Dayanand Mungra zei dat verschillende personen binnen de familie Mungra ook jarenlang hun bijdrage hebben geleverd als parlementariër om het volksbelang te dienen. Het gaat om Johannes S. Mungra  (1949-1957), Harrypersad Mungra (1958-1963) en Lachmipersad Mungra  (1963-1995). Hij noemde een opmerkelijke uitspraak die wijlen Johannes Mungra in de Staten van Suriname had gedaan in mei 1953. “Ik leef dan liever in een land vol revoluties dan in een land waar men bang is om corruptie en misdaad de kop in te drukken uit vrees voor zijn eigen kop of zetel”.  De architect hoopt dat de huidige parlementariërs dezelfde attitude meenemen bij hun werkzaamheden in het huis van het volk.

DNA belangrijk orgaan

Viraaj P.V. Mungra, wiens bedrijf  NV Clipper Vastgoed belast was met de bouw en uitvoering, zei zeer dankbaar te zijn om dit project te mogen uitvoeren. “De Nationale Assemblee is een belangrijk orgaan en gezien de huidige financiële crisis waarin we nu verkeren wilden wij zeker ook onze bijdrage leveren. Daarom werd besloten om de totale herinrichting te schenken aan De Nationale Assemblee. We hopen dat met deze herinrichting het veel prettiger werken is ook voor het regeerteam”, aldus Mungra.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: