Bewoners Lijnweg willen verkeersdrempels

De bewoners van de Lijnweg te Moengo willen reeds lange tijd additionele drempels op deze wegstrekking. De Lijnweg is een belangrijke verbindingsweg voor verkeer komende vanuit Albina. Deze weg sluit aan op de Walther Burnsideweg. Deze straat is kinderrijk en er is ook een voetbalveld aanwezig, waar de jeugd van Moengo zich in de middaguren vertoeft. Grootste deel van het rijdend verkeer (automobilisten) halen wel snelheden van boven de 120km/uur. “Aan het gedrag van deze verkeersduivels moet een halt worden toegeroepen”, aldus een bewoner. Er is verder vermeld dat er in dit kader een handtekeningenactie is opgestart. Deze handtekeningenlijst, vergezeld van een verzoekschrift, zal worden gericht aan de minister van Openbare Werken. De drempels zijn van eminent belang om zoveel mogelijk incidenten als gevolg van het roekeloos gedrag te voorkomen. De gemeenschap ziet graag actievere patrouilles van de bikers unit tegemoet. “Tot onze spijt is deze unit onvoldoende zichtbaar. Sociale controle is de laatste jaren zoek in dit district en ook op dit gebied is er veel werk aan de winkel”, aldus een bewoner.

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: