Hondenressort kreeg geen dispensatie tijdens lockdown

“Zijn honden in Suriname geen levende wezens?”

Mootje Abdoelrazak van MoFa’s Dog Resort is niet te spreken over het feit dat de hondenopvang gedurende de lockdown van afgelopen weekend geen dispensatie heeft gehad. Voor een zieke hond is speciale zorg nodig, waarvoor deze twee keer per dag verzorgd moet worden. “Mijn aanvraag tot dispensatie via de Covid 19 website is niet gehonoreerd. Ik kreeg een reactie waarin staat dat ik mijn werktijden moet aanpassen.” Dit is niet in goede aarde gevallen bij Abdoelrazak. “Wat voor werktijden moet ik aanpassen? Ik verleen 24 uur, 7 dagen per week zorg.” De eigenaresse is hierover ontstemd. “Volgens mij weet men niet wat een hondenopvang inhoudt. De honden blijven niet slechts een paar uurtjes bij de opvang. De dieren hebben zorg nodig en worden constant gemonitord. Voor de zieke hond is extra zorg nodig. Hoe vertel ik aan mijn klant die nu ergens in het buitenland zit dat ik niet naar de hond kon om zorg te bieden? Zijn honden in Suriname niet belangrijk, zijn het geen levende wezens?”, vraagt de eigenaresse verhit. “Als de hond een infectie krijgt en hieraan overlijdt, verlies ik mijn vergunning en kan ik de zaak sluiten.” De directrice geeft aan dat ze daardoor het vertrouwen bij de gemeenschap verliest, aangezien zij momenteel de enige dog ressort met een vergunning in Suriname is, die medische nazorg verleent. “Dus op grond waarvan krijgt MoFa’s geen dispensatie?” Het ressort heeft een ziekenboeg waarvoor de zorg essentieel is. “Ik kan mij dus niet voorstellen dat er geen dispensatie is verleend.” Ondanks alles geeft Abdoelrazak de hoop op beter begrip niet op. Voor het aankomend weekend dient zij haar verzoek opnieuw in.

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: