Momenteel de gerechten in onze Surinaamse keuken!

Een dagelijkse vraag is momenteel: wat koken we vandaag? Door de huidige situatie heeft vrijwel alles wat de klok slaat te maken met de Covid maatregelen in acht nemen en thuis blijven. Zodoende is er ook meer tijd om aandacht te schenken aan onze voeding. Dit heeft een directe invloed op hoe wij ons voelen en hoe wij functioneren. Het geeft ons lichaam energie. De Surinaamse gerechten hebben allemaal ook hun bekendheid. Wij zullen middels deze rubriek steeds een kijkje nemen in wat er dagelijks wordt klaargemaakt in onze Surinaamse keuken.

Huize K. had doperwten;

Huize C. had ingelegd, gebakken kip;

De gerechten die wij dus voor deze dag tegenkwamen zijn: doperwten, ingelegd en gebakken kip;

Recept: Loempia

Ingrediënten voor de vulling:

½ kool fijngesneden; 1 bosje kouseband in stukjes van een halve cm gesneden; ½ kg taugé; 1 kleine ui;

2 teentjes knoflook; 1 stuk kipfilet; zwarte peper; zout; 2 stukjes laos (1 cm) en 1 salamblad.

Voor de flensjes:

½ l. melk; 75 gr. bloem; 2 eieren; 2 theelepels maizena; snufje zout olie om in te bakken

Bereiding Loempia

De kipfilet uitkoken en uitpluizen. De ui en knoflook fijn snipperen. In een pan wat olie verhitten en hierin de ui en knoflook fruiten. De laos en salamblad toevoegen en daarna het vlees. Goed bakken. Als het vlees al wat bruin is, de groente, zout en zwarte peper toevoegen en goed omscheppen. Op smaak af maken met zout. De laos en salamblad uit het mengsel halen.

Bereiding flensjes:

Een mengsel maken van de bloem, maizena, melk, zout en eieren. Hiervan dunne flensjes bakken en apart leggen. Op ieder flensje 1 volle eetl. van het mengsel doen en dichtvouwen. Een papje maken van bloem en water en hiermee de randen bestrijken en daarna dichtplakken. In een wok olie verhitten en de loempia’s hierin goudbruin bakken. Serveer met ketchup.

(Bron: sranangkukru.net)

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: