Ook verkopers groentestands bang voor Covid-19

De stijging van het aantal Covid-19 besmettingen heeft niet alleen een angst gewekt bij winkeliers of supermarkthouders, maar ook bij verkopers langs de straat. Het is veel burgers opgevallen dat naast de sluiting van enkele winkels ook veel groentestands, die gewend waren langs de straten te verkopen, niet meer op hun vaste plaats te zien zijn. “Ik ben nu niet alleen bang voor het virus, maar ook voor wat ons te wachten staat. Als eenieder zo zijn deuren en tenten sluit, zullen we op den duur ook niets te eten hebben.  Dit gaat voor meer drama zorgen in het land in vergelijking met wat er al is”, aldus de burger.

Een groenteverkoopster die nog verkoopt, geeft aan dat zij bewust ervoor heeft gekozen om dit werk door te blijven doen. “Ik heb op den duur geld nodig om mijn lasten te betalen. Als enige kostwinnaar heb ik geen andere optie, dan door te zetten en strakker te houden aan de maatregelen. Hoe ik de meeste mensen niet meer zie verkopen, krijg ik nu meer aanloop.  In het algemeen kan ik wel begrijpen waarom de meesten van hen geen kans willen nemen om mee te doen aan de verkoop. Wij zijn ook een risicogroep. Als wij als kleine ondernemers besmet zijn, kunnen wij zo de rest van onze klanten ook besmetten en onze familie. Dat wil niemand hebben. Ik heb het vermoeden dat de ondernemers het ook zat zijn dat klanten de maatregelen niet in acht nemen. Daarom zijn ze ook gedwongen hun tenten te sluiten.”

De groenteverkoper gaf verder aan dat zij om de ene dag verkoopt. “In een dag komen nu zoveel klanten op je af. Het is wel goed, maar ook gevaarlijk. Ik neem de volgende dag rust, zodat ik mijn tent kan ontsmetten en de spullen zo ook kan sorteren voor de volgende verkoopdag. Zo heb je dan overzicht op alles en weet je ook wat waar is om klanten snel af te handelen. Ik heb ook de gelegenheid genomen en bordjes geplaatst dat men te allen tijde zolang ze over straat zijn hun mond- en neuskap op moeten hebben en dat ze hun handen goed ontsmetten voor ze de spullen aanraken. Dus ik ben nu extra voorzichtig. Als eenieder deze stappen onderneemt, denk ik wel dat er minder besmettingen zullen zijn”, aldus de groenteverkoper.

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: