Cedric van Samson: “Ik heb er alle vertrouwen in dat beleidsmakers grieven van het volk zullen meenemen in besluiten”

 “Als volksvertegenwoordiger heb ik een controlerende taak”

Cedric van Samson geeft in gesprek met Dagblad Suriname aan dat hij alle vertrouwen heeft in de beleidsmakers, dat zij de grieven van het volk zullen meenemen in hun besluiten. Van Samson, VHP-parlementariër, heeft zich sterk uitgesproken over de benoemingen van NDP’ers in de raad van commissarissen van staatsbedrijven. Hij stelt dat hij protocollair anders had kunnen handelen, maar blijft erbij dat er sprake was van schade aan het vertrouwen in de vp tevens voorzitter van de Abop, Ronnie Brunswijk.

Good governance

“Het volk had geen geloof in de politiek. Het volk begon hoop te verliezen in politici. Het leek weer op de periode waarin politici A zeiden voor de verkiezingen en B deden naar de verkiezingen. De VHP heeft tijdens de campagne een aantal beloftes gemaakt aan het volk. Eén daarvan was good governance en anti-corruptie. Transparantie en openheid dat zijn zaken die we beloofd hadden. Wanneer we geïnformeerd werden over de voordrachten van de verschillende ministers en er bezwaren waren, is er uitleg gekomen. Van Samson noemt als voorbeeld de kritiek die er was op de aanstelling van LVV-minister Prahalad Sewdien. De bezwaren zijn toen weggemaakt. De minister heeft notarieel al zijn bedrijven overgedragen om belangenverstrengeling te voorkomen. Dat is een teken van good governance en transparantie.”

Controlerende taak

“Wanneer wij horen dat ex-president Desi Bouterse aangeeft: “Um loekoe boeng, sa ow psa tap a schaakbord”, en we zien dat bij de raden er prominente NDP’ers benoemd worden, dan rijst het vermoeden dat we de pad van good governance verlaten. Ik heb dan mijn misnoegen geuit. Want dat betekent dat NDP’ers infiltreren via de Abop. Zij zullen misschien afspraken hebben met de voorzitter van de Abop, maar niet met de hele Abop want de achterban weet het niet. Dan vind ik dat het vertrouwen gesteld in de vp geschuwd wordt. Het volk heeft vertrouwen gegeven aan de partijen die de coalitie nu vormen. Dan is mijn individuele mening over de persoon Brunswijk niet meer belangrijk. Want dan moet ik rekening houden met de meerderheid. Wij hebben dan als coalitie gekozen voor zijne excellentie Ronnie Brunswijk als vp. Dan kan het niet dat het vertrouwen geschaad wordt en dat NDP’ers infiltreren. Ik heb alle vertrouwen in de beleidsmakers dat de gerieven worden meegenomen. Als volksvertegenwoordiger heb ik een controlerende taak. Ik moet de grieven van volk vertalen naar de beleidmakers.”

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: