1 voor 12 doneert SRD 10.000 voor hartoperatie baby Raiz

Stichting 1 voor 12 heeft dinsdag door tussenkomst van donateurs SRD 10.000 gedoneerd aan de 2 maanden oude baby Raiz Toredjo. Hij moet met spoed naar Columbia voor een hartoperatie. De medische kosten worden door het Staatsziekenfonds (SZF) gedekt. De ticketkosten voor de baby en de moeder moeten de ouders zelf betalen. Ook handgeld is voor hun rekening. Moeder Alley Toredjo heeft aangeklopt bij Stichting 1 voor 12. “Zielig. Ik heb er geen woorden voor”, reageert de voorzitter van de stichting, Louis Vismale. Hij vindt het jammer dat een baby van 2 maanden op zo een jonge leeftijd dit moet doorstaan.

Het gezin heeft het niet breed en de vader van Raiz heeft geen vaste baan. Moeder en zoontje zullen 3 maanden verblijven in Columbia. De ticketkosten bedragen USD1.500. Vismale doet een beroep op de samenleving om hulp te bieden aan baby Raiz. Hij heeft de moeder ook aangespoord om aan te kloppen bij het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting. Indien alle formaliteiten rond zijn, kan baby Raiz van de week, zo niet volgende week vertrekken voor zijn operatie. Mocht het geld voor de tickets niet in orde zijn, is Vismale bereid garant te staan. De SRD 10.000 wordt rechtstreeks aan het reisbureau afgestaan voor de tickets. De voorzitter van Stichting 1 voor 12 hoopt dat de samenleving zal inspelen om het leven van baby Raiz te redden.

Moeder Alley Toredjo kan bereikt worden op het contactnummer: 8861373

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: