Pamacca heeft eigen dc-kandidaat

De Pamacca-gemeenschap heeft ondertussen twee kandidaat districtssecretarissen afgewezen, omdat deze niet voldoen aan het profiel van de gemeenschap, laat  hoofdkapitein Albert Kamil weten. Ook een andere betrokkene wijst op de gevoeligheden binnen de gemeenschap. Eén van de kandidaten betrof een zoon van vicepresident Ronnie Brunswijk, bevestigt de kapitein, maar deze heeft ingegrepen omdat de zaak gevoelig zou liggen. De andere kandidaat is geboren in het gebied en heeft er tot zijn vierde levensjaar gewoond, maar de bewoners willen iemand die is geboren en opgegroeid in het district. “Iemand die de gebruiken en de structuren kent”, benadrukt men.

Zelf aangewezen

“Oe wani sama fu a pies watra dya”, zegt een bewoonster, wat vrij vertaald betekent, “We willen iemand van hier”. “Bovendien moet je ook de mensen kennen en de bewoners willen dat het iemand betreft die ze zelf hebben aangewezen”, zegt een andere bewoner. “Voor het kandidaatstellen moet de granman ook benaderd worden, want de kandidaat is een onderdaan van de granman”, stelt deze persoon verder. “Als je niets weet van de Pamacca, hoe ga je wat voor ze kunnen doen?”, vraagt de hoofdkapitein. “Want voor de persoon die je plaatst, ga je werken.” De Pamacca-gemeenschap geeft hiermee aan dat er ontevredenheid heerst bij het beleid ten aanzien van het behartigen van hun belangen in de afgelopen jaren. De gemeenschap heeft een eigen kandidaat. “Wij willen Erwin Kamil op Langatabbetje”, zegt de hoofdkapitein tot slot.

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: