OSIP doet dringende oproep ter garandering van rust op Korhopa/Matta

De Organisatie Samenwerkende Inheemse dorpen in Para/Wanicais (OSIP) is onaangenaam verrast door de plaatsing van de foto’s van de van moordverdachte jeugdigen van het dorp Korhopa/Matta. De gemeenschap is in rouw gedompeld naar aanleiding van de dood van hun geliefde dorpshoofd Michel Karwofodi.

De moord heeft gezorgd dat de dorpelingen met veel emoties en verdriet zaten, met als gevolg dat de spanningen in het dorp heel hoog waren. Pas nadat de vermoedelijke daders bekend waren was er sprake van schijnbare rust 

Door het onafgeschermd (herkenbaar) plaatsen van foto’s van de verdachten op social media laaien de spanningen in het dorp onbewust weer op, omdat ook mensen buiten het dorp zich ermee gaan bemoeien, laat Read weten. “Dit kan leiden tot ongewenste consequenties. Het dorp is nu bezig met de voorbereiding van de activiteiten naar de begrafenis toe om hun dorpshoofd een waardig afscheid te geven”, vertelt Read.

“De onverantwoordelijke handelingen zijn op dit moment niet gewenst omdat de directe familie van de kapitein continue hiermee geconfronteerd wordt”.

“Wij doen in deze moeilijke tijd waar voorzichtigheid is geboden, aan een ieder die Korhopa/Matta een warm hart toedraagt, een beleefd doch dringend verzoek  om het nodige respect aan het overleden dorpshoofd te tonen en onze collega op te brengen”, zegt Read. Tot slot vraagt Read om de broodnodige rust welke het dorp op dit moment nodig heeft niet te verstoren en de foto’s niet verder te delen.

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: