Momenteel de gerechten in onze Surinaamse keuken!

Een dagelijkse vraag is momenteel: wat koken we vandaag? Door de huidige situatie heeft vrijwel alles wat de klok slaat te maken met de Covid maatregelen in acht nemen en thuis blijven. Zodoende is er ook meer tijd om aandacht te schenken aan onze voeding. Dit heeft een directe invloed op hoe wij ons voelen en hoe wij functioneren. Het geeft ons lichaam energie. De Surinaamse gerechten hebben allemaal ook hun bekendheid. Wij zullen middels deze rubriek steeds een kijkje nemen in wat er dagelijks wordt klaargemaakt in onze Surinaamse keuken.

Huize J. had groene banaan en spiegelei;

Huize K. had zelf bereide bami-soep;

De gerechten die wij dus voor deze dag tegenkwamen waren: groene banaan en spiegelei, en zelf bereide bami-soep

 Recept donuts met een laagje chocolade of suiker

Ingredienten :

7 gr instant gist; 40 ml lauw water; 150 ml lauwwarme melk; 2 eetlepels suiker; 350 gr bloem + om te bestuiven;

2 eieren en 60 gr boter, gesmolten.

Topping: 100 gr chocolade (of een zakje chocoglazuur)

Decoratie: Suiker

Materialen: Grote en kleine ronde uitsteker en een Deegroller

Bereiding: Doe het water, melk, gist en suiker in een glas of kom en laat het geheel een paar minuutjes staan. Doe ondertussen de bloem, boter en eieren in een grote kom. Voeg het gist mengsel toe en meng door elkaar. Leg het deeg op een werkvlak bestoven met bloem en kneed het deeg nog een paar keer door. Doe het deeg in een kom ingesmeerd met een beetje olie en dek af met folie of een iets vochtige doek. Laat het deeg 45 min rijzen op een warme plek.

Haal het deeg uit de kom en leg op het werkvlak bestoven met bloem en kneed weer door. Gebruik eventueel een beetje extra bloem om het minder plakkerig te maken. Rol het deeg uit tot ongeveer 1 cm dikte. Steek er met een groot rondje (bv een glas) een cirkel uit en leg op een plaat met bakpapier (ook bestoven met bloem). Druk met een klein rondje in het midden een gat er uit.

Dek de plaat weer af en laat nog 30 minuten rijzen. Verhit de olie in een pan. Schuif de donuts voorzichtig op een spatel of schuimspaan en laat ze in de olie zakken en bak ze aan beide kanten goudbruin (in ca 3 minuten). Laat de donuts afkoelen. Smelt de chocolade en doe deze in een diep bord of bestrooi met suiker. Dip de donuts er aan 1 zijde in. Bestrooi de donuts met chocolade met wat decoratie en laat hard worden.

(Bron: leukerecepten.nl)

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: