Klant winkel om weigering neus-/en mondkapje te dragen door beveiliger in been geschoten

Beveiliger in verzekering gesteld

Een recalcitrante klant van een winkel aan de Indira Gandhiweg is maandagavond door een beveiliger in zijn linker bovenbeen geschoten. De politie van het bureau De Nieuwe Grond ging ter plaatse voor onderzoek en trof de 29-jarige O.D. aan met de schotwond, zo bericht het Korps Politie Suriname woensdag 19 augustus.

Uit het voorlopig politieonderzoek blijkt, dat klanten vanaf zeven uur ’s avonds niet meer worden toegelaten tot de winkel, omdat de winkeleigenaar voor acht uur in de avond de zaak wil sluiten in verband met de ‘lockdown’ maatregel. D. kwam omstreeks zeven uur ‘s avonds bij de zaak en kon dus niet meer naar binnen om een zwemband te kopen. Hij wachtte tot een klant de gelegenheid kreeg om de zaak te verlaten, om naar binnen te glippen.

De 43-jarige beveiligingsman N.K. verzocht de man de winkel te  verlaten, omdat hij te laat was, maar ook omdat hij, zoals verplicht is, geen neus- en mondbedekking droeg. D. weigerde echter de winkel te verlaten en kreeg een woordenwisseling met de beveiligingsman. Een personeelslid en klanten probeerden tevergeefs D. te bewegen de winkel te verlaten. Op een gegeven moment haalde de beveiligingsman zijn dienst vuistvuurwapen tevoorschijn. De, volgens de politie, domme reactie van D. bij het zien van het wapen was om de beveiliger uit te dagen om te schieten en die ook nog eens een slag toe te brengen. De beveiliger reageerde door de recalcitrante man in zijn linker bovenbeen te schieten.

Hij werd in een ambulance overgebracht naar een ziekenhuis om medisch behandeld te worden. Na behandeling werd D. aangehouden voor mishandeling van de beveiliger. Na overleg met het Openbaar Ministerie werd hij niet in verzekering gesteld door de politie.

De beveiliger N.K. is daarentegen na overleg met het Openbaar Ministerie wel in verzekering gesteld ter zake overtreding van de Vuurwapenwet. K. is geen buitengewoon agent van politie en is daardoor niet bevoegd een bedrijfsvuurwapen te dragen. Hangende het onderzoek is het vuistvuurwapen in beslag genomen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: