Dc Radjab: “We gaan van zuur naar zoet in Commewijne”

De pasbenoemde districtscommissaris van Commewijne, Mohamedsafiek Radjab, heeft zich goed voorbereid op zijn taak als burgervader in Commewijne. Radjab heeft 35 jaren als maatschappelijk werker gewerkt bij het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting. Daarnaast is hij voorzitter van de ressortraad van Meerzorg geweest tussen 2010 en 2015. In 2015 is hij wederom gekozen en werd  hij districtsraadslid. “Ik heb mijn veldwerk al verricht en weet nu al dat we van zuur naar zoet gaan”, zegt Radjab zelfverzekerd.

Inmiddels is via de Communicatiedienst Suriname bekendgemaakt dat de nieuwe districtscommissarissen binnen een week worden geïnstalleerd. “Ik word natuurlijk eerst getraind, voordat ik als burgervader zal werken”, aldus de burgervader in spe. Hij wil heel Commewijne betrekken op bestuurlijk niveau. “Alvast wil ik aandacht schenken aan de agrarische sector en de infrastructuur in het district. Ook wil ik ondernemerschap bevorderen. De zwakke huishoudens zullen worden gemotiveerd om zichzelf economisch onafhankelijk te maken. Ik ga voor zelfredzaamheid in het district”, aldus Radjab.

Een andere prioriteit van de dc van Commewijne is de verfraaiing van Veerplein te Meerzorg. Het Veerplein is het centrum van economische activiteiten. Dagelijks steken honderden mensen met de boot over naar Paramaribo. Ook de busverbindingen starten en eindigen in dit gebied. “Ik ga voor een mooie Veerplein. Het moet mooier dan Waterkant worden, waar mensen in het weekend ook een leuke dag kunnen hebben”, aldus Radjab.

Seshma Bissesar

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: