“Als de winkels sluiten, gaat het andere problemen met zich meebrengen”

“Veel klanten nemen de Covid-19-maatregelen niet in acht. Ondanks de waarschuwingen wordt het nog als een grap gezien”, zegt een winkelier aan krant. “Mensen komen zonder of met onveilige mondkapjes voor of binnen in de winkels. Het is vaak klanten ook opgevallen dat hun medeburgers zich niet willen houden aan de maatregelen. Ondanks ik via de tralie of luik verkoop, vind ik het toch niet veilig als men zich niet aan de regels houd. Ook al heb ik mijn handschoenen aan, wil ik toch geen risico’s nemen.”

Het is de winkelier opgevallen dat een paar winkels in de buurt al gestopt zijn met de verkoop. De winkelier vertelde dat hij het nog deze week zal volhouden. “Als ik zie dat er geen verandering komt, zal ik dan gedwongen zijn mijn deuren tot nader order te sluiten”, aldus de winkelier. Veel supermarkten namen in het weekend al het besluit hun deuren dicht te houden met de mededeling dat dit te maken heeft met de Covid-situatie in het land. Een burger geeft als reactie hierop dat zij begrip toont voor de aanpak van de winkeliers. “De winkeliers willen om hun veiligheid voorzorgsmaatregelen nemen om verspreiding te voorkomen. Maar deze aanpak zal op den duur ook voor een nadelige werking zorgen voor de gemeenschap”, benadrukt de burger.

“Het is mij de laatste dagen ook opgevallen dat de besmettingen steeds meer worden, terwijl ook het sterftecijfer omhoog gaat. Maar door de sluiting van supermarkten of winkels gaan wij op den duur met de handen in het haar zitten. Als de winkels gaan sluiten, gaat het andere problemen met zich meebrengen. Hoe komen wij dan aan onze dagelijkse spullen die wij in de winkel kopen”, vraagt de burger zich af. “Niet eenieder heeft het geduld om te planten of te kweken. Het zal dan ook moeilijk worden voor mensen zonder vervoer. Gesteld de winkels in die wijken gesloten zijn, hoe gaan ze dan doen? Hoe de bussen ook niet rijden. Er moet een strakkere aanpak komen, voordat de situatie erger wordt op verschillende gebieden”, aldus de burger.

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: