Stichting 1 voor 12 geeft 26-jarige dakloze een nieuwe kans

De 26-jarige Orsinio Jaliens is dankbaar en blij met de steun van de Stichting 1 voor 12. Nu heeft hij een eigen plek heeft om te verblijven en om dagelijks zelf zijn eigen voeding te koken. “Ik ben blij dat ik niet meer over straat hoef te blijven om elke dag eten te nemen”, zegt hij. Orsinio werd als dak- en thuisloze vorige week door de Stichting 1 voor 12 van de Waterkant gehaald, alwaar volgens voorzitter Louis Vismale, hij dagelijks werd gesignaleerd bij de distributie van de maaltijden door de stichting. “Het heeft mij echt getroffen deze man zo te zien en ik zei ‘ik wil deze man van de straat halen’. Maar natuurlijk kan je iedereen van de straat halen en de volgende dag zijn ze weer over straat”, zegt Vismale aan de krant. Hij geeft aan dat de stichting zeker een maand lang bezig is geweest met de eigenaar van de plek, zodat de plaats vrijgemaakt kon worden om deze voormalige dakloze te helpen. Er is daarnaast alles eraan gedaan dat Orsinio nu zijn leven in een andere richting kan brengen. Als extra ondersteuning is er zowel voedsel en kleding voor de jongeman gekocht, terwijl Hatramij ook wat voeding heeft geschonken. De bedoeling is dat de stichting Orsinio voor een hele maand zal helpen en begeleiden.

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: