PERSBERICHT Verkiezingen 25 mei 2020 in Suriname en de personen, die gewerkt hebben en recht hebben op hun loon

In de Surinaamse pers is de afgelopen dagen naar voren gekomen, dat de personen, die 16 dagen lang gewerkt hebben om de stemkaarten bij de kiezers te bezorgen en de personen, die op 25 mei 2020 op de stembureaus hebben gewerkt, hun loon tot op heden niet hebben ontvangen. De regering Bouterse/Adhin had het loon voor deze personen moeten reserveren en ervoor moeten zorgen, dat deze mensen hun loon per ultimo mei 2020 hadden moeten ontvangen. Tot op heden is dat helaas niet gebeurd. Deze personen, die gewerkt hebben voor de verkiezingen van 25 mei 2020, hebben hun loon hard nodig. De huidige regering Santokhi/Brunswijk zit met zijn handen in het haar, daar de staatskas leeg is.

Het Diaspora Persbureau sprak onlangs met Dennis Lapar van FinanceSuriname. Hij stelt voor, dat Suriname op korte termijn met Nederland overlegt om het uit te betalen bedrag aan lonen voor deze personen mogelijk te maken. Suriname heeft namelijk nog enkele miljoenen euro’s in de pot “Twinning” zitten. Nederland zal zeker positief instemmen met het verzoek.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: