Mortuarium Ziekenhuis Wanica is vol…

‘Zijn we al ready om naar een nieuw normaal te gaan? Dat denk ik niet. Ja, we zijn in een beheersbare situatie. Maar, het advies aan president Chandrikapersad Santokhi, wordt mogelijk een lockdown, omdat maatregelen niet worden nageleefd. De opvangcapaciteiten raken vol. We mogen niet in een situatie belanden, dat mensen op straat belanden en niet behandeld kunnen worden. Voorkom stringentere maatregelen. Een full lockdown zet de economie nog verder onder druk. Ondanks handhaving door politie en leger, zal verdere verspreiding van de epidemie ons ertoe drijven de president te adviseren een lockdown toe te passen.’ Deze waarschuwende woorden sprak minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid tijdens een update persconferentie van het Managementteam dinsdagmiddag 18 augustus.

Het mortuarium van het Ziekenhuis Wanica is vol. Dat was een van de opmerkelijke mededelingen van minister Ramadhin. ‘Het ziekenhuis heeft tien plekken voor overledenen. Het maximum is bereid. De instroom van Covid-lijken is groter dan de uitvaart. Er wordt ook gedraald bij opgebaarde lichamen door nabestaanden. Met de procureur-generaal zijn we aan het kijken naar alternatieve mortuariumfaciliteiten. Mortuaria hebben nu hun maximale ruimte behaald. Na drie dagen moet een lichaam virusvrij zijn waarna op de vierde dag de begrafenis of crematie zou moeten plaatsvinden’, aldus een bezorgde minister.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: