Marinus Cambiel enige ondervoorzitter Abop

‘Al die andere mensen zijn geen ondervoorzitters’

Marinus Cambiel is de enige ondervoorzitter van de Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (Abop). “Joel ‘Bordo’ Martinus is geen ondervoorzitter”, zegt Cambiel aan Dagblad Suriname. Abop-voorzitter tevens vicepresident Ronnie Brunswijk heeft in een videoboodschap zijn gal gespuugd over het feit dat Martinus kritiek heeft geleverd op benoemingen van NDP’ers in raden van commissarissen en het behoud van districtscommissaris Mike Nerkust. Brunswijk merkt op dat Bordo zegt dat hij als ondervoorzitter van de Abop praat, maar hij zou ‘slechts’ bestuurslid zijn. De bestuursverkiezing van de geel-zwarte partij is gehouden op 5 mei 2019. Op die verkiezing zijn 5 ondervoorzitters gekozen, te weten Joël (Bordo) Martinus, Diana Pokie, Hendrik Cairo, Waldo Jeso en Marinus Cambiel. Cambiel zegt dat achteraf bleek dat statutair het niet mogelijk is om meer dan 1 ondervoorzitter bij de Abop te benoemen. “Dat is toen veranderd en is er maar 1 ondervoorzitter. Dat is meneer Cambiel tot nu toe. Al die andere mensen zijn ook geen ondervoorzitters. Dus willen we nog iemand benoemen tot ondervoorzitter, dan moeten we de statuten weer veranderen”, benadrukt Cambiel. Hij voegt eraan toe dat dit ook de reden is waarom Bordo recent voor de afgelopen verkiezingen geen stukken kon tekenen. “Bordo heeft misschien bepaalde dingen gezegd die dichtbij de waarheid zijn, maar zo gaan we niet om binnen een partij. In onze partij is het eerst intern, daarna praten we extern. Die man heeft niets intern besproken en stapt naar de media”, aldus Cambiel.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: