Kunstenaar Soeki Irodikromo overleden

Uitvaart op woensdag 19 augustus

De voorzitter van de Vhji Sana Budaya, Elwin Atmodimedjo, bevestigt het droevig bericht over het heengaan van kunstenaar Soeki Irodikromo. In gesprek met Dagblad Suriname zegt Atmodimedjo: “Als voorzitter mag ik meegeven: kunstenaar Soeki Irodikromo is vandaag komen te overlijden. Hij heeft de leeftijd van 75 jaar bereikt. Op 20 juni jongstleden hebben wij van Vhji Sana Budaya hem de felicitaties mogen overbrengen en op gepaste wijze zijn jaardag samen met hem mogen gedenken. Hij had te maken met een ziekte, voornamelijk een kanker soort. Soeki Irodikromo is nationaal en internationaal bekend om zijn kunstwerken. Volgens het Javaanse gebruik zal de uitvaart morgen, woensdag 19 augustus, plaatsvinden. Op een gepaste wijze, met in achtneming van de COVID-maatregelen zullen we deze icoon van de kunstwereld begeleiden naar zijn laatste rustplaats. Er zal in Sana Budaya met strikte veiligheidsmaatregelen gelegenheid zijn om het condoleanceregister te mogen tekenen. Middels deze weg wens ik de familie heel veel sterkte en de condoleances. Ook aan de Surinaamse gemeenschap de condoleances met dit groot verlies vanuit de kunstwereld”, aldus Atmodimedjo. Soekidjan Irodikromo zag het levenslicht op 20 juni 1945 te Commewijne, Plantage Pieterszorg.  Hij is een van de iconische Surinaamse kunstenaars geweest.

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: