Gemeenschap Saramacca draagt dc Sherin Bansi-Durga warm hart toe

De gemeenschap van Saramacca draagt de nieuwe districtscommissaris (dc), Sherin Bansi-Durga, een warm hart toe aan. Op 14 augustus zijn 18 nieuwe dc’s beëdigd door president Chan Santokhi. De dc’s moeten nog geïnstalleerd worden. Ook hier blijkt dat niet alle nieuwe dc’s voldoende draagvlak hebben. Dat is echter niet het geval bij Bansi-Durga. De bewoners van Saramacca kijken op naar haar. Ze wordt omschreven als een harde werker die gevoel heeft voor haar medemens en die geboren en getogen is in Saramacca. “VHP heeft een wijs besluit genomen. Bansi-Durga wordt gedragen door de gemeenschap. Deze dame gaat een strak beleid voeren in het belang van Saramacca”, is de verwachting van vele bewoners.

In dit district is de politieke rancune in de afgelopen jaren heel zichtbaar geweest. Zo is de voormalige dc van Saramacca, Lakshminarain Doebay, vaker in opspraak geraakt door zijn ontoelaatbare handelingen. Zo kwam in juni 2018 aan het licht dat het inheemse doorgaanshuis te Mistgunstweg in Groningen geruïneerd werd voor een overdracht aan een derde. Uiteindelijk werd dat doorgaanshuis aangewend als een bar/restaurant met goedkeuring van Doebay. Aan de dc is ook toe te schrijven dat de deplorabele dienstwoningen in Saramacca verworden zijn tot grondhuurobjecten. Dit district heeft in de afgelopen 10 jaren 5 dc’s meegemaakt, die niet in staat zijn geweest om de gemeenschapsbelangen voorop te stellen. De bewoners zijn ervan overtuigd dat Bansi-Durga goed zal omgaan met de overheidsgoederen, -terreinen en -diensten.

error: Kopiëren mag niet!