Covid-19 situatie in Suriname gaat een verkeerde kant op…

Minister Ramadhin: ‘De situatie is in een cruciale fase beland’ 

Het behoeft absoluut geen betoog: de Covid-19 situatie in Suriname gaat een verkeerde kant op. Veel mensen blijken de opgelegde maatregelen, die al vele weken alom bekend zijn, willens en wetens aan de laars te lappen. Het is met name dat asociaal gedrag dat zorgt voor verdere verspreiding van het virus. Wat een kleine moeite lijkt – een mond-/neuskapje dragen, anderhalve tot twee meter afstand bewaren en de handen goed reinigen – blijkt in de dagelijkse werkelijkheid een hoge drempel te zijn uit onwetendheid of uit gewoon weigerachtig gedrag.

Tijdens de reguliere update persconferentie van het zogenoemd overheids outbreak managementteam dinsdagmiddag 18 augustus zei minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin, dat de ‘situatie in een cruciale situatie is beland’. 

De ziekenhuizen stellen ruimten beschikbaar voor Covid-patiënten op verzoek van de regering. Ramadhin: ‘Het Wanica Ziekenhuis is praktisch vol, met een capaciteit van 117 bedden zijn 84 gevuld. Het St. Vincentius Ziekenhuis beschikt over 33 bedden, waarvan 22 zijn bezet, het Diakonessen Ziekenhuis heeft een capaciteit van 22 bedden, ‘s Lands Hospitaal heeft haar 4 bedden vol, maar krijgt 22 bedden extra eind van de maand. Het Academisch Ziekenhuis Paramaribo heeft op de vijfde etage 20-25 bedden.’

Ramadhin: ‘Wij roepen op om onze maatregelen na te leven, want het is dweilen met de kraan open.’

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: