139 nieuwe besmettingen en 6 doden

Het aantal Covid-besmettingen dinsdag 18 augustus, 139, en het aantal overleden patiënten op deze dag, 6, zou mensen eindelijk stevig wakker moeten schudden. De situatie dreigt niet meer in bedwang te kunnen worden gehouden, mits de regering overgaat tot het afkondigen van strengere maatregelen om het virus enigszins de kop in te drukken. Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid zei dinsdagmiddag  tijdens de update persconferentie van het Managementteam: ‘Ondanks handhaving door politie en leger, zal verdere verspreiding van de epidemie ons ertoe drijven de president te adviseren een lockdown toe te passen.’

De Covid-19 website meldt dinsdagavond dat 63 personen genezen zijn verklaard en dat het aantal zogenoemde active cases is gestegen van 892 naar 966, een sterke stijging vergeleken met de 892 op maandag. 

Van de sinds medio maart geregistreerde 3.216 positieven zijn 2.196 personen genezen verklaard. 

Op de Intensive Care Units van diverse ziekenhuizen worden nu 13 patiënten behandeld. In de ziekenhuizen worden 126 patiënten buiten de intensive care verpleegd.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: