Nationaal Leger wordt getransformeerd naar multifunctionele instituut

Het Nationaal Leger zal worden getransformeerd naar een multifunctionele instituut. Dat zei president Chandrikapersad Santokhi vrijdag tijdens zijn bezoek aan het leger. “We gaan het leger transformeren naar een leger dat in staat is om multifunctionele taken uit te voeren”, zei de president. Hij voegde eraan toe dat er gewerkt zal worden om de waardigheid van het leger terug te brengen.

Naast de kerntaken zal het leger ook belast worden met de ondersteuning van het Korps Politie Suriname zowel in stad als district. Ook zal het leger belast worden met ontwikkelingstaken naar de Surinaamse samenleving en de overige diensten van de overheden toe, zei Santokhi verder. Daarnaast zullen de manschappen worden ingezet voor de criminaliteitsbestrijding op nationaal en internationaal niveau, zoals grensoverschrijdende criminaliteit.

“U zult weer een professionele leger worden. U zult weer als u ’s morgens opstaat, met trots naar het werk gaan. Er zal weer met trots naar u worden gekeken. En niemand zal het gevoel krijgen dat ze naar het werk gaan om te werken als een wachter of als een beveiliger. U gaat werken voor Suriname”, zei Santokhi tegen de manschappen. Hij verwacht een nationalistische houding van de honderden militairen die het ministerie van Defensie beschikt.


Seshma Bissesar

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: